فهرست محتوا
نوبت آن است که، آشنایی با انواع رزین را در این مقاله داشته باشیم. معرفی انواع رزین و کاربرد آنها میتواند در صنعت ساختمان برای شما مفید باشد. رزین ترکیبی طبیعی یا مصنوعی است که بسیار چسبناک است و تحت شرایطی سخت میشود. معمولاً در الکل قابل حل است اما در آب حل نمیشود. این ترکیب به طرق گوناگون طبقه بندی می شود که بستگی به ترکیب شیمیایی و مورد مصرف آن دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با شناخت انواع رزین در صنعت نانو و ساختمان بررسی داشته باشیم.
رزین چیست
یکی دیگر از موارد مهم در نمای ساختمان، رزین نمای ساختمان است. رزینها رنگدانهها و اکستندرها را به هم متصل می کند تا لایهای با ضخامت کم از رنگ بر روی مواد تشکیل شود. به رزینها پیوند دهنده نیز می گویند. هم اکنون در کارخانه های تولید رنگ به نوع رزینی که استفاده می کنند بسیار زیاد اهمیت میدهند. رزین بر اساس نوع رنگ متناسب با کاری که میخواهید انجام دهید و درجه کیفی و دوام مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع رزین
انواعی از رزیننما وجود دارد که ما، پنج مورد اصلی را برای شما در این مقاله جمعآوری کردیم با ماهمراه باشید.
رزین های اپوکسی
رزین اپوکسی یکی از مهمترین انواع رزین های صنعتی است که در صنعت شیمی ساختمان کاربرد بسیار زیادی دارد. پوشش های صنعتی که بر پایه رزین اپوکسی تولید می شوند؛ رنگ پذیر هستند، مقاومت بالایی در برابر مواد قلیایی و اسیدی رقیق داشته و چسبندگی بالای آن ها به سطوح استیل، فلزی یا بتنی از ویژگی های مثبت این گروه از رزینها است.
برای بهبود خواص پوشش های صنعتی بر پایه رزین اپوکسی، از سخت کننده های پلی آمینی استفاده میشود. بدین ترتیب در برابر مواد شیمیایی، سایش و ضربه های مکانیکی مقاومت بیشتری را از خود نشان خواهند داد.
رزین پلی استر
از دیگر انواع رزین های صنعتی پُرکاربرد ، رزین پلی استر است. از این نوع رزین نیز به عنوان پوشش دهنده در صنایع مختلف استفاده میشود. رزینهای پلی استر نسبت به نوع اپوکسی به عنوان پوشش دهنده صنعتی ضعیف تر هستند و در مجاورت بتن (ماده قلیایی)، واکنش صابونی میدهند. همچنین در مجاورت با اکسیژن هوا سخت نمیشوند.
برای رفع این مشکل باید پس از پیاده سازی رزین بر روی سطح، پوشش به وسیله پارافین پوشانیده شود تا از رسیدن اکسیژن به آن جلوگیری کند. مهم ترین مزیت رزینهای اپوکسی در صنعت شیمی ساختمان، استحکام و مقاومت بالای آنها در برابر اسیدهای اکسید کننده نظیر اسید کرومیک و … است.
رزین وینیل استر
رزین های وینیل استر خصوصیاتی همچون خانواده رزین های پلی استر غیر اشباع دارند؛ با این تفاوت که چسبندگی آنها به بتن و فولاد بیشتر است، خاصیت الاستیسه بالایی دارند و مقاومت بهتری را در برابر انواع حلال های شیمیایی از خود نشان می دهند. این ویژگی های بهتر سبب میشود تا قیمت بالاتری نسبت به نوع پلی استر داشته باشند. از رزین وینیل استر برای تولید شناورها، مخازن، لولهها و … استفاده صنعتی میشود.
رزین فوران
پوشش های صنعتی که از رزین فوران ساخته می شوند، مقاومت بالایی در برابر اغلب اسیدها، قلیاها و حلال های شیمیایی دارند. به همین منظور در پوشش دهی انواع سامپ ها (مخازن آب) ، کانالها و لولهها ، انتخاب مناسبی است. البته رزین فوران رنگ پذیر نیست و این از معایب استفاده از این رزین برای برخی کاربردها به شمار می رود.
توجه : از رزین فوران نمی توان بدون به کارگیری لایه واسطه بر روی سطوح بتن و یا فلزی استفاده کرد. زیرا کاتالیزورهای اسیدی که برای سخت کردن این ماده استفاده میشوند ، موجب خوردگی سطوح میشوند.
رزین پلی اورتان
اگر برای کاربرد موردنظر پوششی با خاصیت الاستیسته بالا و نرم مدنظر باشد، بهترین گزینه از میان انواع رزین های صنعتی، رزین پلی اورتان است. در زمان اجرا و پیاده سازی این نوع رزین ها باید رطوبت هوا کنترل شود، زیرا این ترکیب در مقابل رطوبت حساس است و به فوم تبدیل میشود. از این رزین برای عایق بندی لولهها، سقف و دیوارهای ساختمانی استفاده میشود.
رزین آلکیدی
رزین های آلکیدی جزء ارزان ترین انواع رزین های سنتزی هستند که در مقابل اشعه ماورابنفش خورشید، باران های اسیدی و تنش های محیطی مقاومت خوبی از خود نشان می دهند و به آسانی روی سطح می چسبند. به همین منظور برای تولید رنگ های ساختمانی می توانند مناسب باشند. این نوع رزینها از اسیدهای چرب تولید شده و نوع و مقدار روغن بر روی خواص رزین همچون سرعت خشک شدن تأثیر بسزایی دارند.
جمع بندی
در این مقاله با انواع رزین و نوع ایجاد آن، خصوصیات و ترکیب های آن آشنا شدید، همچنین در رابطه با تقسیم انواع رزینها اطلاعات خوبی را به دست آوردیم. کاربردهای رزینها در صنعت ساختمان بسیار مورد اهمیت واقع بودند، اما محصولات نانو جایگزین بسیار مناسبی برای محصولات رزینی ساختمان هستند. این محصولات با کیفیت تر و مقرون به صرفه تر از رزینهای ساختمانی است. فناوری نانو در صنعت ساخت و ساز امروزه تاثیر زیادی بر کیفیت ساختمانها گذاشته است. و شرکت نانو پارس گرجی با افتخار، با 15 سال سابقه در اجرای پروژههای بزرگ ساختمانی، ارائه و فروش انواع محصولات نانو ساختمان پشتیبان و مشاور شما مشتریان عزیز میباشد.