در جه یک و دو های ساختمانی, نگهداری ساختمان

انواع نمای ساختمان

انواع نمای ساختمان

انواع نما ساختمان بیانگر هویت و زیبایی یک ساختمان است و هر کس می تواند با توجه به نوع ساختمان از متریال مختلف برای نماسازی ساختمان استفاده کند. از آنجا که نمای یک ساختمان نقش بسیار مهمی در نشان دادن خلاقیت و نوآوری معمار سازه دارد، اغلب معماران تلاش می کنند تا نما های زیبا را برای ساختمان ها انتخاب کنند و از متریال مختلف برای نما ساختمان استفاده می کنند. قصد ما در این مطلب، معرفی انواع نما ساختمان و ارائه توضیحاتی درباره آنها است.

نمای آجری

نمای آجری

اولین و قدیمی ترین نمای ساختمان، نما آجری است که از گذشته تاکنون طرفداران زیادی داشته است. آجر نما امکان اجرای طرح های زیبایی را برای معماران فراهم کرده و در سال‌ های اخیر با استفاده از آجر های دکوراتیو و آجر نسوز نما انواع چیدمان ‌های جذاب و خاص را برای نماسازی ساختمان انتخاب کرده ‌اند. نمای آجری عایق رطوبتی، حرارتی و صوتی مناسبی است. آجر ها در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارند و در رنگ های متنوع سفید، مشکی، قرمز، زرد و طوسی در بازار موجود هستند. انواع آجر نما دارای ابعاد و ضخامت ‌های گوناگون بوده و همین باعث می شود تا دست معماران برای نماسازی زیبا و متنوع باز باشد.

نمای چوبی

نمای چوبی

وقتی صحبت از انواع نما ساختمان باشد، نمی ‌توانیم نما های چوبی را نادیده بگیریم. شاید در گذشته نمای چوبی ساختمان بیشتر از امروز طرفدار داشت، اما هنوز هم هستند افرادی که از تخته ‌های چوبی و الوار های نازک برای نماسازی ساختمان های مدرن استفاده می کنند. چوب متریال طبیعی است که با ایجاد نمای روستایی و طبیعی جلوه خاصی به ساختمان می‌دهد.

اگرچه چوب ‌ها در برابر رطوبت و پوسیدگی چندان مقاوم نیستند و نمی ‌توانند در برابر آتش سوزی دوام بیاورند، اما اگر در شرایط مناسب نگهداری شوند، طول عمر بالایی دارند و فضای گرمی را ایجاد می کنند. پنل‌ های چوبی امروزه قابل برش در الگو های مختلف هستند و در رنگ ‌ها و بافت ‌های گوناگون تولید می‌ شوند. حتی امکان استفاده از مواد نانو برای بالا بردن مقاومت و حفظ آن ها در برابر پوسیدگی و رطوبت نیز وجود دارد.

نمای سنگی

نمای سنگی

استفاده از سنگ طبیعی در بین تمام قوم‌ ها و کشور ها مرسوم است. در واقع این نوع نما ریشه در تاریخ طبیعی انسان دارد. سنگ ‌ها در برابر رطوبت، باد، آتش و انواع بلایای طبیعی مقاومت بالایی دارند و نمای زیبایی هم برای ساختمان به وجود می ‌آورند.

در معماری‌ های سنتی اغلب از نمای سنگی برای ساختمان ها استفاده می ‌شد. امروزه نیز امکان اجرای سنگ‌ های طبیعی و برش خورده برای زیباسازی نما وجود دارد. نمای سنگی دارای جذابیت بصری بسیار بالایی است در بافت و رنگ های متنوع امکان اجرا دارد. یک عایق حرارتی خوب است و امکان تغییر ظاهر آن در طول سال ‌های متمادی وجود دارد.

نمای گچی

نمای گچی

استفاده از گچ ساختمان نیز یکی دیگر از گزینه ‌های محبوب است که شاید در حال حاضر چندان مورد توجه قرار نگیرد، زیرا متریال جدید و بسیار با کیفیت ‌تری وارد بازار شده‌اند، اما در گذشته از یک لایه نازک گچ روی سطح ساختمان استفاده می ‌کردند تا نمای ظاهری آن را یک دست و سفید جلوه دهند.

علاوه بر گچ سفید، امکان استفاده از گچ ‌های رنگی نیز وجود دارد و به دلیل اینکه گچ قابلیت اجرا روی تمام مواد مانند بلوک ‌های بتنی، آجر، سنگ و … را دارد، بسیار محبوب است، اما متاسفانه گچ آسیب پذیری بالایی در برابر ضربه، آلودگی و رطوبت دارد. به همین خاطر کمتر در فضای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

نمای کامپوزیتی

نمای کامپوزیتی

در سال‌ های اخیر استفاده از متریال مصنوعی جایگزین متریال طبیعی مانند سنگ، چوب و آجر شده است. این روز ها از پنل ‌های کامپوزیتی آلومینیومی برای نماسازی ساختمان استفاده می شود. در واقع کامپوزیت، ساخته شده از دو ورق آلومینیومی است که داخل آن یک ورق پلاستیکی قرار دارد.

به همین خاطر وزن سبکی دارد، در طرح ‌ها و رنگ های متنوع قابل تولید است و امکان شکل پذیری دارد. این نوع از نما که بیشتر برای نماکاری فروشگاه‌ ها، پمپ بنزین ‌ها و یا پاساژ های تجاری استفاده می شود از فایبرگلاس، پلیمر و سنگ‌ های مصنوعی ساخته می شود. درست است که نمای کامپوزیتی تنوع بسیار بالایی دارد، قیمت آن ارزان است و وزن بسیار سبکی دارد، اما متاسفانه در برابر آتش سوزی دوام چندانی ندارد.

نمای سیمانی

نمای سیمانی

یکی از انواع نما ساختمان که بسیار ساده و در عین حال پرطرفدار است، همین نمای سیمانی است. در گذشته حتی از سیمان سیاه برای نماکاری ساختمان استفاده می ‌کردند، اما به مرور زمان به خاطر زیبایی بصری از سیمان سفید استفاده کردند که نمای ساده و زیبایی به ساختمان می ‌دهد. نما های سیمانی ارزان هستند، مقاومت بسیار بالایی دارند، جزو نما های کلاسیک هستند و در تمام قسمت‌ های ساختمان قابل استفاده می ‌باشند.

این نوع نما در برابر شرایط جوی بسیار مقاوم است و امکان استفاده از موادی مانند پوشش‌ های نانو روی آن وجود دارد. به این صورت ظاهر ساختمان تغییر چندانی نمی‌ کند و تا سال ‌ها سفید و تمیز باقی می ‌ماند. البته خیلی از افراد به خاطر آلودگی و دود، نگران سیاه شدن نمای سیمان سفید هستند، اما همانطور که اشاره شد پوشش نانو خیلی راحت می تواند مشکل تمیز کردن سطح زبر نمای سیمانی و کثیف شدن آن را از بین ببرد.

نمای فلزی

نمای فلزی

شاید عجیب باشد، اما یکی از انواع نما ساختما، ن نمای فلزی است. البته نما های فلزی در ترکیب با سنگ، آجر یا سیمان سفید مورد استفاده قرار می ‌گیرند. شاید شما هم در نمای ساختمان های مهم دیده باشید که ورق ‌های آلومینیومی صیقل داده شده یا ورقه ‌های فولادی طرح ‌دار در کنار دیوار های سنگی و سیمانی به کار رفته‌اند. فلز یک عنصر سنگین است که استفاده از آن فقط به صورت پانل‌ های آماده امکان‌پذیر است. البته به دلیل قیمت بالای ورق‌ های فلزی، کمتر پیش می ‌آید که در ساختمان از آن استفاده شود. به هر حال نوعی نما ساختمان است که زیبایی ظاهری بالایی دارد.

نمای شیشه ای

نمای شیشه ای

یکی از مرسوم ‌ترین انواع نما ساختمان، نمای شیشه ای است که در سال ‌های اخیر توانسته صنعت ساختمان سازی را تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از اسکلت فلزی و صفحات شیشه ای برای نماکاری ساختمان های تجاری و ویلایی بسیار مرسوم است. چنین نمایی باعث می شود تا فضای داخلی ساختمان پرنور و دلپذیر باشد. به دلیل اینکه این شیشه‌ ها اغلب دوجداره هستند، عایق های حرارتی خوبی محسوب می ‌شوند. استفاده از شیشه در نما ساختمان باعث کاهش بار مرده ساختمان می شود و حس لوکسی به بنا می ‌دهد.

نمای بتنی

نمای بتنی

استفاده از پنل ‌های بتنی یکی دیگر از نمونه‌ های مرسوم نما ساختمان است. این نوع نما در اندازه ‌ها و شکل‌ های مختلف و به صورت پانل‌ های رنگی تولید می ‌شوند. در بسیاری از ساختمان ها از پانل ‌های پیش ساخته بتنی استفاده می شود و آن ها را در طرح‌ ها و مدل‌ های مختلف، کنار یکدیگر می ‌چینند. نمای بتنی دوام بالایی دارد، در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاوم است، تابش خورشید، باران‌ های اسیدی و عوامل جوی روی آن تاثیری ندارد، اما وزن کلی بنا را افزایش می ‌دهد.

نمای سرامیکی

نمای سرامیکی

سرامیک یک عنصر زیبایی بخش است که در بخش ظاهری ساختمان نیز قابل استفاده می‌باشد. سرامیک ‌ها دارای ابعاد کوچک و بزرگ هستند و به خاطر طراحی زیبایی که دارند، می‌ توان در رنگ ‌ها و شکل‌ های مختلف از آن ها برای ساخت نما استفاده نمود. سرامیک در برابر حرارت، رطوبت و خوردگی بسیار مقاوم است، بنابراین یکی از گزینه ‌های بسیار محبوب که با هر سلیقه و استایل معماری همخوانی دارد، سرامیک است.

هزینه سرامیک نیز مناسب است و امکان تعمیر و نگهداری آن به راحتی میسر می شود. در حال حاضر از سرامیک‌ های خشک و سرامیک ‌های پرسلانی برای نماکاری استفاده می شود، اما باید این نکته را بدانید که سرامیک‌ ها تحمل چندانی در برابر ضربه ندارند و همین باعث می شود تا مقاومت کمی داشته باشند.

نمای ترکیب شده

نمای ترکیبی

این روز ها امکان ترکیب انواع متریال با یکدیگر وجود دارد و انواع نما های تلفیقی با سبک مدرن طراحی می ‌شوند. به عنوان مثال ترکیب آجر با سنگ، ترکیب شیشه با آجر، ترکیب بتن و شیشه و یا حتی ترکیب طرح ترمووود و سنگ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این نما های مدرن به خاطر اینکه آزادی عمل بیشتری به مهندسان می‌ دهند و هزینه‌ های نماسازی را کاهش می ‌دهند، بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند؛ بنابراین اگر به نما های مدرن علاقه دارید، نما های ترکیبی گزینه‌ های بسیار مناسبی هستند.

نمای بایرامیکس

نمای بایرامیکس

شاید این نام را تا حالا نشنیده باشید، اما بد نیست بدانید که از دانه‌ های سنگ گرانیت و مرمر یک نمای ساختمانی می ‌سازند که ظاهر بسیار جذابی دارد. رزین ‌های طبیعی و غیر طبیعی و دانه ‌های سنگی در کنار یکدیگر قرار می ‌گیرند، یک بافت زیبا و مقاوم به وجود می ‌آورند. این نوع نما در برابر شستشو و رطوبت بسیار مقاوم است و با محیط زیست سازگار است؛ بنابراین امکان اجرای آن در نمای انواع ساختمان ها وجود دارد، اما متاسفانه خیلی زود کثیف می شود و نیاز به شستشوی مکرر دارد.

کلام پایانی

انواع نما ساختمان شامل نمای فلزی، نمای آلومینیومی، نمای سنگی، نمای آجری، نمای سیمانی، نمای چوبی و … می شود. در این نوشتار تلاش کردیم شما را با انواع سبک های جدید نماکاری آشنا کنیم. هر یک از این نما ها با استفاده از ایده‌ های طراحی متنوع، قابل اجرا هستند و هر یک مزایا و معایب مربوط به خود را دارند، اما در نهایت این شما هستید که با توجه به بودجه در نظر گرفته شده و نوع ساختمان می ‌توانید یکی از انواع نما را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *