رطوبت امروزه به یکی از معضلات بسیار بزرگ در اغلب تجهیزات صنعتی، ساختمان ها و… تبدیل شده و صدمات بسیار جدی را به آنها وارد می سازد. از این رو عایق بندی مناسب و اصولی ضرورت داشته و بسیار مهم است. در حال حاضر از متریال ها و مواد مختلفی جهت آب بندی و عایق بندی قسمت های مختلف ساختمان ها، تجهیزات صنعتی، بناها و… بهره گرفته می شود که هر یک از مزایا و معایبی برخوردار هستند. عایق پلیمری نانو از جدیدترین و مدرنترین عایق ها بوده که در مقایسه با عایق های قدیمی و سنتی دارای مزایای بسیاری است. در این مقاله به بررسی بیشتر عایق های پلیمری نانو پرداخته و مزایای آن را خدمت شما معرفی می کنیم.
معرفی عایق رطوبتی پلیمری
عایق رطوبتی پلیمری از جمله عایق های رطوبتی است که برای تولید آنها از مواد پلیمری مختلف بهره گرفته می شود. عایق های رطوبتی در انواع گوناگونی مانند عایق پایه سیمان، عایق پلیمری سفید و عایق پلیمری نانو تقسیم شده که هر یک از نفوذ و ورود مایعات و رطوبت به محیط های مختلف پیشگیری کرده و همچنین از خروج آنها جلوگیری می کنند. عایق های فوق با توجه به یکپارچگی مناسبی که دارند جایگزین ایدهآلی به جای عایق های قدیمی و سنتی مانند قیرگونی به شمار می آیند.
مزیت های عایق های پلیمری نانو
عایق های پلیمری نانو از مزایای منحصر به فردی برخوردار هستند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عایق پلیمری نانو از تحمل فشار بالایی برخوردار بوده و قادرند فشارهای منفی و مثبت تا میزان هفت اتمسفر را به راحتی تحمل کنند.
- این نوع عایق های رطوبتی به نسبت عایق های سنتی از سرعت اجرایی بسیار بالایی برخوردار هستند.
- عایق های نانو پلیمر از مقاومت بالایی در برابر حلال های شیمیایی برخوردار بوده و در کوتاه مدت باعث بروز خسارت و صدمات چندانی نمی شوند.
- عایق های رطوبتی نانو با محیط زیست کاملاً سازگار بوده و هیچگونه عوارض و خطرات جانبی را برای طبیعت و انسان به دنبال ندارند.
- این عایق ها با محیط های نمناک و مرطوب سازگاری داشته و از خاصیت ضد خزه و ضد جلبک برخوردار هستند.
آشنایی با عایق پلیمری نانو
نانو در واقع مقیاس اندازه گیری بوده که برابر با یک میلیاردم متر است. بر همین اساس می توان گفت که عایق پلیمری نانو از جمله عایق های قدرتمندی هستند که امکان نفوذ مایعات و رطوبت را حتی در مقیاسهای کوچک نخواهند داد. با توجه به اینکه نفوذ مایعات و رطوبت در مصالح و مواد مختلف به شکل مولکولی انجام می گیرد، نانو ذرات قادر هستند فضای خالی بین مولکول ها را پر کرده و از ورود و خروج مواد مختلف جلوگیری کنند. بر همین اساس عایق های نانو از جمله عایق هایی هستند که اندازه آنها کمتر از ۱۰۰ نانومتر باشد. همچنین عایق هایی که ابعاد آنها از ۲۰ نانومتر کمتر باشد جزو بهترین عایق های پلیمری نانو محسوب می شوند، چرا که امکان نفوذ مایعات و رطوبت را به مواد نخواهند داد.
ترکیبات عایق رطوبتی پلیمری متشکل از مواد مختلفی از جمله پلاستیک، بیوتمن، قیر و… است که هر یک نیز از موارد استفاده مختلفی برخوردار هستند. عایق های پلیمری نانو مانند مایع بوده که بعد از اجرا روی سطوح باعث ایجاد پیوندهای قوی شیمیایی شده که قادرند لایه ضد آب و مقاومی را بسازند. لایه های فوق بیرنگ بوده و قابل مشاهده با چشم نیستند، اما کلیه فرج ها و منفذهای سطوح را تحت پوشش قرار می دهند. ضمن اینکه عایق های فوق در مقابل رنگ پریدگی، نفوذ رطوبت، حمله حشرات موذی، تابش نور خورشید و… از مقاومت بالایی برخوردار هستند.
موارد کاربرد عایق های پلیمری نانو
عایق های پلیمری نانو در هر مکانی که احتیاج به پیشگیری از نفوذ مایعات، رطوبت و یا خروج آنها باشد مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مهمترین موارد کاربرد این عایق ها عبارتند از:
- تاسیسات دریایی و سازه های فلزی
- صنعت ساختمان سازی
- انواع تجهیزات در صنایع پتروشیمی، گاز، نفت و…
- استخرهای تفریحی، ورزشی، کشاورزی و…
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی و بررسی عایق پلیمری نانو پرداخت شد و دریافتیم که این محصول از جمله عایق هایی به شمار می آید که در ساخت آن از مواد پلیمری بهره گرفته شده است. این عایق ها مانند عایق پایه سیمان و عایق های پلیمری سفید جزو عایق های رطوبتی پلیمری به شمار می آیند. عایق های فوق از مقاومت فوق العادهای در برابر نفوذ مایعات و رطوبت برخوردار هستند. همچنین به نسبت عایق های سنتی دارای مزایایی از جمله دوام بالا، اجرای آسان و سریع، استقامت در مقابل حلال ها، تحمل فشارهای سنگین و… هستند. برای خرید عایق های پلیمری نانو و استعلام قیمت آنها می توانید به وب سایت شرکت نانو پارس مراجعه کنید.