محافظت از ساختمانها در برابر باران، رطوبت و سایر عوامل طبیعی باعث میشود تا رطوبت را به خود جذب نکنند. ازآنجاکه جذب آب باران باعث وارد آمدن صدمات بسیاری به ساختمان میشود، بنابراین استفاده از عایقهایی برای جلوگیری از صدمات باران و آب ضروری است. به همین دلیل است که باید تفاوتهای رزین نما و نانوی نمای ساختمان را بشناسیم تا برای جلوگیری از شوره زدن، پوسته پوسته شدن رنگ، تشکیل قارچها، کپکها و یا کثیف شدن نمای ساختمان روش مطمئنی را انتخاب کنیم.
جذب آب توسط مصالح ساختمانی باعث انجام واکنشهای سیلیکات قلیایی میشود. اگر آب به سطح مصالح ساختمانی نفوذ کند، در آنجا یخ بزند و یا مجدداً ذوب شود، ممکن است صدمات جبران ناپذیری را به برای ساختمان به بار بیاورد. از دیگر مواردی که میتواند به نمای ساختمان آسیب بزند، میتوان به بارش بارآنهای اسیدی، سولفاته شدن، ترک خوردن ساختمان به دلیل کاهش انعطاف، خوردگی در آهن آلاتی که در مصالح و اسکلت ساختمان به کار میرود، اشاره کرد؛ اما با استفاده از رزین نما یا نانو نمای ساختمان میتوان از این پیشامدها جلوگیری کرد.
نکته حائز اهمیت در اینجا انتخاب یکی از این دو روش است. به همین خاطر ما قصد داریم تفاوتهای رزین نما و نانو نمای ساختمان را برای شما بررسی کنیم تا بتوانید از بین این دو روش یکی را برای ایزولاسیون ساختمان و آببندی نمای ساختمان انتخاب کنید. با ما همراه باشید.
تفاوتهای رزین نما و نانوی نمای ساختمان در چیست؟
ابتدا بهتر است این مسئله را عنوان کنیم که با استفاده از رزین نما و نانو نما یک سطح ضد آب روی مصالح ساختمانی و نمای آن ایجاد میشود و از نفوذ آب به داخل سطح جلوگیری میکند. استفاده از این دو روش مانع آلوده شدن زودهنگام سطح نمای ساختمان شده و از شوره زدن، ترک خوردن و ایجاد قارچ و کپک بر روی سطح جلوگیری میکند. همچنین نمای ساختمان دیگر رنگ خود را از دست نمیدهد و یا در برابر اشعههای خورشید پوسته پوسته نمیشود؛ اما علاوه بر این شباهتها که هر دوی این روش دارا میباشند، باید به تفاوتهای آنها نیز اشاره کرد.
شکل ظاهری رزین به صورت یک ماده غیر شفاف چسب مانند است و دارای بو میباشد؛ اما مواد نانو کاملاً شفاف بود و مانند آب هیچگونه رنگ و بویی ندارند. از دیگر تفاوتهای رزین نما و نانو نما میتوان به شکل ظاهری سطح نمای ساختمان پس از استفاده از این روشها اشاره کرد. پس از اعمال رزین برای آببندی نمای ساختمان، سطح کاملاً براق میشود؛ اما با استفاده از نانو نما، هیچ تغییری در نمای ساختمان ایجاد نمیشود.
البته براق بودن رزین به دلیل دارا بودن مواد پایه نفتی است که نور خورشید را منعکس میکند و به سرعت در برابر اشعههای خورشید خاصیت خود را از دست میدهند. برخی از مواد رزین نما که برای سطح نمای ساختمان استفاده میشود پس از گذشت یک سال کیفیت خود را از دست میدهند و نیاز به اجرای مجدد دارند؛ اما با استفاده از فناوری نانو برای رزین نمای ساختمان، این مشکلات برطرف میشود
با استفاده از نانو نما به مرور زمان سطح ساختمان مقاومت خود را در برابر اشعه uv، گاز دی اکسید کربن، انواع جلبک و خزه و یا فشارهای وارده بر اثر انبساط و انقباض مصالح ساختمانی حفظ میکند. استفاده از نانو نمای ساختمان باعث میشود تا یک لایه نازک و نامرئی روی سطح نمای ساختمان تشکیل شود و از ورود هرگونه عامل خارجی به داخل سطح جلوگیری کند.
با توجه به اینکه مواد نانو به اندازه ۲ میلیمتر در سطح نفوذ میکند، از ورود عوامل خارجی جلوگیری میکند. درصورتیکه رزین این طور نیست و تنها یک لایه روی سطح ایجاد میکند. به همین دلیل است که برای محافظت از نماهای گران قیمت مانند سنگهای مرمر یا گرانیت و حتی کاشی و سنگهای آهکی از مواد نانو برای نما کاری استفاده میشود. به این صورت طول عمر مفید نما بالا رفته و خیلی ساده قابل نظافت و شستشو میباشد.
تفاوت نانو آجر و رزین آجر
استفاده از رزین نما روی سطح آجر باعث میشود علاوه بر حفظ تنفس، سطح کار براق شده و جلا پیدا کند؛ اما رزین باعث میشود تا تنفس زیر سطح از بین برود. این مواد بهتر است برای نما هایی که از سنگ مصنوعی استفاده میکنند و جذب آب ندارند، استفاده شود؛ بنابراین در مناطقی که دارای آبوهوای مرطوب است بهتر است از نانو آجر استفاده شود. چراکه هم طراحی ساختمان بهتر میشود و هم نفوذ آب و رطوبت در آن کمتر میشود.
پوشش نانو بهگونهای است که حالت آبگریز دارد و قطرات آب از روی سطح میغلتند و پایین میافتند؛ بنابراین هنگام بارش باران، آلودگیهای روی سطح نمای ساختمان توسط باران شسته میشود و میریزد. این یکی از مزایای استفاده از نانو آجر به جای رزین آجر است. چراکه دیگر آلودگیهای محیطی به داخل سطح نفوذ نمیکند و مصالح ساختمانی به راحتی امکان تنفس دارند.
استفاده از نانو نما باعث میشود تا چسبندگی گردوغبار بر روی سطح نمای ساختمان کمتر شود و نما بههیچوجه پوسته پوسته نشود. عدم نفوذ اشعههای مضر خورشید و مقاومت نانو نما در برابر بارانهای اسیدی، مواد غیر ارگانیک و یا مواد ارگانیک باعث میشود تا مقاومت ساختمان بالا رفته و به سادگی تمیز شود.
رزین نما و مواد نانو
استفاده از رزین نما برای آببندی نمای ساختمان معمولاً پس از یک سال مستهلک میشود و رنگ خود را به مرور زمان از دست میدهد؛ اما با استفاده از نانو نما و فناوری نانو به دلیل اینکه این مواد جذب مصالح ساختمانی میشوند بههیچوجه پوسته پوسته نمیشوند و در برابر تمام مواد شوینده اسیدی یا غیر اسیدی مقاومت خود را حفظ میکند.
- این مواد میتوانند در دمای – ۷۵ درجه سانتیگراد و همچنین + ۳۵۰ درجه سانتیگراد مقاوم باشند و رطوبت را جذب نکنند. مقاومت فوقالعاده این مواد در برابر واکنشهای شیمیایی باعث شده تا در برابر بسیاری از مواد مانند چربیها، انواع روغن، حلالها، اسیدها و نمکها مقاومت داشته باشند. این مواد علاوه بر اینکه با محیط زیست سازگار هستند پس از خشک شدن هیچگونه تغییر رنگی را ندارند و در برابر اشعه فرابنفش خورشید و حرارتهای بالا بسیار مقاوم هستند. میتوان از این محصولات برای سطوحی مانند انواع سنگها، سیمان، بتن، چوب، آجر، گچ و … استفاده کرد.
- اولین تفاوت آشکار این دو ماده در شکل ظاهری شان می باشد، رزین ها موادی غیر شفاف با بو و ظاهری مانند چسب می باشند در صورتی که مواد نانو بدون بو بوده و ظاهری شفاف دارند و از این لحاظ مانند آب می باشند. دومین و مهمترین عاملی که سبب تفاوت بین رزین و مواد نانو میشود شکل ظاهری سطوح پس از استفاده از این مواد است.
- اعمال رزین بر روی سطح سبب براق شدن سطح می شود، در حالی که استفاده از مواد نانو تغییر شکل ظاهری سطوح را در پی ندارد. آخرین تفاوت مهم بین این مواد مربوط به طول عمر مفیدشان بر روی سطح است، تاثیر رزین ها بر روی سطح مادام العمر بوده درحالیکه عمر مفید مواد نانو بر روی سطوح محدود و به طور میانگین حدود 5 سال است و پس از آن نیاز به اجرای مجدد دارند. برای انتخاب بین رزین ها و مواد نانو باید تغییر شکل ظاهری سطح و عمر مفید این مواد بر روی سطوح را معیار قرار داد.