چسب درزگیر پنجره، از جمله پر کاربردترین چسب های صنعتی است که جهت پوشاندن درزهای درب و پنجره از آن استفاده می شود. این چسب ها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن ها مزایا و معایبی دارند. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با انواع مختلف چسب درزگیر پنجره بیشتر آشنا شوید.
چسب درزگیر پنجره چیست؟
پس از نصب درب و پنجره داخل دیوار ساختمان، معمولا بین دیوار و چارچوب آن حفره ها و منافذ کوچکی وجود دارد که باید به خوبی پوشانده شوند. در اینجاست که چسب درزگیر به شما کمک می کند تا تمامی منافذ بازی که وجود دارد را به خوبی بپوشانید. این روز ها پنجره ها و درب های ساختمانی عایق حرارت و صدا نیز هستند که همانند یک لایه محافظ در برابر اتلاف انرژی و ورود گرد و غبار عمل می کنند.
عایق بندی پنجره با کمک چسب درزگیر، یکی از مناسب ترین و مقرون به صرفه ترین ترین روش های ممکن برای پوشاندن حفره های کوچک کنار درب و پنجره و افزایش استحکام آن ها پس از نصب به شمار می رود. از مهم ترین مزایای استفاده از این چسب ها، می توان به مواردی نظیر جلوگیری از ورود آلودگی و صداهای اضافی محیط بیرون و جلوگیری از اتلاف گرما اشاره کرد.
انواع چسب درزگیر پنجره کدامند؟
چسب های درزگیر با توجه به نوع درب و پنجره در انواع مختلفی تولید می شوند که مهم ترین مسئله در انتخاب این چسب ها، توجه به جنس پنجره است. انواع چسب درزگیر پنجره عبارتند از:
نوار چسب درزگیر
نوار چسب درزگیر، ساده ترین مدل چسب درزگیر است که نوعی نوار پلاستیکی ضخیم بوده و به درزهای بین چارچوب پنجره و دیوار می چسبد. کاربرد این چسب موقتی بوده و معمولا به شکل فصلی و به عنوان راه حلی کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوار چسب از ورود آلودگی به داخل ساختمان جلوگیری می کند، اما نمی تواند عایق خوبی برای حرارت و صوت باشد. این چسب در صورت مرطوب شدن خاصیت خود را از دست می دهد و باید تعویض شود.
چسب ماستیک
چسب ماستیک نیز یکی از انواع چسب های درزگیر پنجره است که با اسامی بتونه درزگیر و ماستیک درزگیر نیز شناخته می شود. این چسب به شکل گسترده برای درزگیری سرامیک، درب، کاشی و پنجره های ساختمانی استفاده می شود و دارای ماندگاری بالا و چسبندگی بسیار مناسبی است.
چسب ماستیک، برای درزگیری قسمت های داخلی ساختمان نیز گزینه ای مناسب محسوب می شود، اما به دلیل اینکه در برابر تغییرات دمایی و نور خورشید مقاومت بالایی ندارد، برای درزگیری فضاهای خارجی از آن استفاده نمی شود؛ همچنین گاهی به منظور
درزگیری بهتر از ترکیب چسب سیلیکا و ماستیک نیز استفاده می شود.
از مزایای این ترکیب می توان به مقاومت در برابر باد، باران و برف، رنگ پذیری، خاصیت ارتجاعی، چسبندگی و درزگیری عالی و مقاومت در برابر تابش نور خورشید اشاره کرد.
عایق شفاف G70
این عایق رطوبتی بی رنگ دارای قابلیت آب بندی فوق العاده ای است که این عامل سبب می شود تا برای سطح لبه پنجره بسیار مناسب باشد. از آنجایی که گوشه های پنجره همواره با حوادثی نظیر باد و باران مواجه هستند، این عوامل سبب جمع شدن آب، رطوبت، شوره و رشد باکتری می شود.
با استفاده از عایق شفاف G70 برای درزگیری پنجره ها، می توانید سطوح لبه پنجره ها را کاملا آبگریز کرده تا عمر و سلامت مصالح استفاده شده افزایش پیدا کند.
چسب سیلیکونی
چسب سیلیکونی یکی دیگر از انواع چسب های پرکاربرد برای درزگیری پنجره است. این چسب ها از مواد پلیمری ساخته شده و انواع مختلفی دارند که برخی از آن ها عایق حرارتی بوده و مقاومت بسیار مناسبی در برابر دمای بالا دارند. برخی دیگر از چسب های سیلیکونی خاصیت آنتی باکتریال و ضد قارچ دارند؛ انواع دیگر این چسب ها نیز خنثی بوده و در محل هایی که نباید واکنش شیمیایی صورت بگیرد، مورد استفاده قرار می گیرد.
طول عمر بالا، قابلیت اجرا روی سطوح مختلف و قابلیت چسبندگی و درگیری مناسب، سبب شده که این چسب ها تبدیل به انتخاب اول صنعتگران شوند. چسب های سیلیکونی به دلیل خاصیت الاستیکی خود، پس از خشک شدن همچنان انعطاف پذیرند و به همین دلیل به راحتی ترک نمی خورند.
چسب آکواریوم، یکی از معروف ترین چسب های سیلیکونی است که به صورت گسترده برای درزگیری انواع پنجره استفاده می شود. بزرگترین ایراد چسب های سیلیکونی، عدم رنگ پذیری آن هاست که به همین دلیل استفاده از آن ها برای درزگیری رویارویی پنجره های قدیمی توصیه نمی شود.
جمع بندی
ما در این مطلب به معرفی انواع چسب درزگیر پنجره پرداختیم. همانطور که مطالعه کردید از این چسب ها برای عایق بندی درب و پنجره ساختمانی استفاده می شود تا از ورود آلودگی و اتلاف انرژی جلوگیری کند. چسب های درزگیر انواع مختلفی دارند که باید با توجه به نوع پنجره خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.