آشنایی با انواع رنگ نما ساختمان

انواع رنگ نمای ساختمانی در یک عکس
نگهداری ساختمان, نانو و رنگ

برای این که ساختمان ها را در برابر نفوذ رطوبت و مقابله با بسیاری از عوامل محیطی ایمن کنیم، می بایست رنگ نما ساختمان ها را در قسمت بیرونی ساختمان بکار ببریم. شما باید انواع رنگ نما ساختمان را به خوبی بشناسید، با مزایای آن ها آشنا شوید و معایبشان را بدانید تا بهترین تصمیم را برای انتخاب رنگ نما مناسب بگیرید. این مواد در زیبایی ساختمان نیز نقش بسزایی دارند شما می توانید رنگ های ساختمان خود را به هر شکل یا طرحی که می خواهید در آورید و منظره زیبایی را به وجود آورید.

مزایا و کاربردهای استفاده از رنگ نما ساختمان

مزایا و کاربردهای استفاده از رنگ نما ساختمان

رنگ نما انواعی از رنگ ها هستند که به طور خاص برای استفاده در سطوح خارجی ساختمان ها طراحی شده اند. این رنگ ها برای مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی سخت، محافظت طولانی مدت و حفظ رنگ فرموله شده اند. از رنگ نما در ساختمان های تجاری و اداری، مسکونی و حتی بناهای تاریخی استفاده می شود. در واقع مزایای بسیار زیاد این رنگ ها است که سبب استفاده زیاد از آن ها می شود. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره خواهیم کرد.

حفاظت از نما بیرونی ساختمان: رنگ نما یک مانع محافظ در برابر رطوبت، اشعه ماوراء بنفش و سایر عوامل محیطی است که به سطوح خارجی ساختمان ها آسیب می رسانند.

زیباتر کردن ظاهر ساختمان:‌ رنگ نما می تواند ظاهر ساختمان ها را با ایجاد طراحی های مختلف، زیباتر کند. کمک گرفتن از نقاشان ماهر نمای ساختمانی و استفاده از انواع رنگ نما ساختمان، طرحی زیبا را به وجود می آورد و باعث می شود که رنگ های ساختمان به زیباترین شکل ممکن دیده شوند.

دوام بالا: رنگ نما ها از دوام بالایی برخوردار هستند و می توانند در برابر بسیاری از عوامل محیطی، مقاومت کنند. مناطق پر تردد می توانند مشکلات بسیاری را برای ظاهر ساختمان به وجود بیاورند، اما با وجود رنگ نما، مشکلات و کثیفی ها به حداقل می رسد.

تمیز کردن:‌ همانطور که گفته شد، رنگ نما به ندرت کثیف می شود، اما اگر این اتفاق بیفتد، تمیز کردن و نگهداری آن بسیار راحت است. در واقع این مزیت رنگ نما ها باعث شده محبوبیت آن ها بسیار بالاتر برود.

کاهش مصرف انرژی: یکی از مزایای بسیار مهم که در حال حاضر باید به آن توجه ویژه ای شود، استفاده از امکانات و ویژگی های لازم برای بهره وری انرژی است. جالب است بدانید که رنگ نما اجازه انتقال گرما و سرما بیرون به درون منزل را نمی دهد.

 

انواع رنگ نما ساختمان

انواع رنگ نما ساختمان

برای رنگ کردن نما ساختمان، شما می توانید از رنگ های بسیاری استفاده کنید. انواع رنگ نما ساختمان وجود دارند که هر کدام مزیت ها و معایب خاص خود را داشته و شما باید با آن ها آشنا باشید تا بهترین گزینه را برای ساختمان خود انتخاب کنید. در انتخاب رنگ نما مزیت هایی مثل مقاومت در برابر رطوبت، هزینه مناسب، دوستدار محیط زیست بودن و … اهمیت زیادی دارد که باید آن ها را بررسی کنید.

در ادامه مهم‌ترین انواع رنگ نما ساختمان را به شما معرفی خواهیم کرد.

رنگ نما اکریلیک ساختمان

رنگ نما اکریلیک، چسبندگی، دوام و مقاومت در برابر شرایط جوی عالی را برای ساختمان فراهم می کند. رنگ نما اکریلیک بسیار بادوام است و می تواند در شرایط آب و هوایی سخت از جمله باران، برف و اشعه UV مقاومت کند. همچنین در برابر ترک خوردن، پوسته شدن و محو شدن از مقاومت خوبی برخوردار است. این رنگ نما می تواند به خوبی رنگ خود را حفظ کند و رنگ آن به سرعت از بین نمی‌رود.

این رنگ نما معایبی هم دارد، به عنوان مثال برای اعمال آن روی نما ساختمان، باید قبلا بتونه کاری را انجام داده باشید تا سطحی یک دست را در پایان کار مشاهده کنید. از طرفی قیمت این رنگ در برابر دیگر رنگ های عادی، گران تر است و هزینه بکارگیری آن بیشتر از روش های دیگر می شود.

رنگ های روغنی

یکی دیگر از انواع رنگ نما ساختمان، رنگ روغنی است. رنگ مبتنی بر روغن بسیار بادوام است و می تواند در شرایط آب و هوایی سخت مقاومت خوبی از خود نشان دهد. رنگ روغنی در برابر لکه ها مقاوم است و برای مناطق پرتردد انتخاب خوبی خواهد بود. رنگ های مبتنی بر روغن نسبت به رنگ های دیگر، زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند که این می تواند برای برخی از پروژه ها ناخوشایند باشد.

رنگ های روغنی مشکل دیگری هم دارند؛ آن ها دارای بوی قوی هستند و این مورد در مکان هایی که تهویه مناسب وجود نداشته باشد، اذیت کننده است. تمیز کردن این رنگ نما ها نیز کار بسیار دشواری است. رنگ های روغنی برای تمیز کردن به حلال هایی مانند الکل معدنی یا سقز نیاز دارند.

رنگ نما اپوکسی

نوعی دیگر از مجموعه رنگ ها که می توان از آن ها در نمای ساختمان استفاده کرد، رنگ نمای اپوکسی است. این رنگ ها را به خوبی می توان بر روی سطوح مختلف اعمال کرد و هم چنین از مقاومت خوبی برخوردار هستند. اما مشکلی که در استفاده از رنگ نما اپوکسی وجود دارد، آماده سازی آن برای اجرا بوده که امری طاقت فرسا به حساب می آید. برای آماده سازی آن، شما باید تمام ترک های موجود بر روی سطوح را پر‌ کنید.

یکی دیگر از مشکلات این رنگ مانند رنگ روغن، دیر خشک شدن آن است. شما باید توجه داشته باشید که تغیر رنگ اپوکسی در سال‌های بعدی یا از بین بردن آن کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است و می تواند هزینه زیادی در بر داشته باشد.

رنگ نما کنیتکس

رنگ نما کنیتکس

یکی دیگر از انواع رنگ نما ساختمان که بر پایه آب و روغن بوده، رنگ نما کنیتکس است. این رنگ نما ضد آب و رطوبت بوده و عمر بالایی دارد، بنابراین برای نمای بیرونی ساختمان مناسب است‌. یکی از مشکلات این رنگ، این است که حلال آن بنزین بوده و این مسئله می تواند مشکلی را به وجود بیاورد. در صورتی که موارد ایمنی رعایت نشود، مشکل بزرگی برای ساختمان و ساکنین و کارکنان به وجود می آید.

در برابر تابش آفتاب، این رنگ نسبت به رنگ های دیگر دارای مقاومت کمتری است. اگر زیرسازی مناسبی انجام نشود، ممکن است ترک هایی بر روی سطح رنگ کنیتکس به وجود بیاید. این ترک ها خاصیت ضد آب و ضد صدا بودن را از بین می برند و به تدریج با برخورد با رطوبت و آب، مشکلات نا بسمانی را به وجود می آورند.

رنگ نما نانو

یکی از بهترین گزینه ها در بین انواع رنگ نما ساختمان، رنگ نما نانو است. این نوع رنگ نما یکی از پیشرفته ترین و بروزترین فناوری‌ها برای رنگ نما ساختمان است که مزیت های بسیاری دارد. مدت زمان ماندگاری رنگ نانو نسبت به دیگر رنگ های موجود برای رنگ نما ساختمان بیشتر است و تا سالیان سال زیبایی و مقاومت خود را حفظ می کند. امکان ایجاد نقش و نگار های زیباتر نسبت به دیگر رنگ‌ها با استفاده از رنگ نانو فراهم است.

چسبندگی این رنگ بسیار سریع اتفاق می افتد و قدرت چسبندگی آن برای تمامی سطوح بسیار بالا است. مزایا و قابلیت‌های رنگ نانو آنقدر زیاد است که در این مقاله نمیشه توضیح داد، یکی از مزایای منحصر به فرد این رنگ، سازگاری آن با محیط زیست است. این رنگ نیاز به هیچ حلالی ندارد، در نتیجه می‌توان آن را دوستدار محیط زیست؛ همچنین می‌توان به جرعت گفت، جزء بهترین رنگ نما ساختمان محسوب می‌شود. این رنگ نما با وجود تمام مزیت هایی که دارد، دارای قیمت بسیار مناسبی نیز در مقایسه با دیگر رنگ ها است.

آشنایی با رنگ نمای عالی برای نما ساختمان

سخن پایانی

در این مطلب با انواع رنگ نما ساختمان آشنا شدید، هم چنین مزایا و معایب هرکدام را دانستید. حال وقت آن رسیده که یکی از این رنگ ها را برای ساختمان خود انتخاب کنید. شما باید در انتخاب رنگ به عواملی همچون قیمت، نوع سطحی که رنگ قرار است روی آن بچسبد، قدرت چسبندگی و مدت زمان لازم برای خشک شدن دقت کنید. با توجه به توضیحات فوق، می‌توان رنگ نما نانو را به عنوان بهترین رنگ برای ساختمان ها معرفی کرد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.