یکی از مهم ترین مواردی که باعث آسیب رسیدن به ساختمان ها می شود، رطوبت است. به همین دلیل معمولا صاحبان منازل یا ساختمان ها ترجیح می دهند از عایق رطوبتی برای ساختمان خود استفاده کنند. با این کار شما بخش های مختلفی از ساختمان مانند دیوار، کف، لوله ها و… را در برابر نم و رطوبت محافظت خواهید کرد. در این مطلب قصد داریم انواع عایق رطوبتی ساختمان را برای شما نام ببریم. اگر مایل هستید در خصوص عایق بندی نما اطلاعاتی داشته باشید، تا انتها ما را همراهی کنید.
آشنایی کلی با عایق رطوبتی
عایق رطوبتی همانطور که از نام آن پیداست، نوعی پوشش است که می تواند از ساختمان شما در برابر بارش باد و باران محافظت کرده و از ورود اب و رطوبت به داخل ساختمان جلوگیری کند. در حال حاضر انواع عایق بندی رطوبتی نما در ضخامت های متفاوتی و به صورت لایه ای به بازار عرضه می شود. این عایق ها می توانند به شکل پودر، رولی، مایع و صفحه ای در ابعاد مختلفی به بازار عرضه شوند.
عایق های رطوبتی از مواد مختلفی تشکیل می شوند و با توجه به میزان ترکیبات و مواد به کار رفته در آن ها، در مکان های مختلفی کاربرد دارند. شما باید هر کدام از عایق های رطوبتی را بشناسید تا بتوانید تشخیص دهید که کدام یک از آن ها برای شما مناسب تر است.
انواع عایق رطوبتی ساختمان بر اساس نحوه اجرا
به طور کلی عایق های رطوبتی نما بر اساس نحوه اجرا در دو دسته قرار می گیرند که به شرح زیر هستند:
- گرم اجرا: تمامی عایق های رطوبتی گرم اجرا، برای چسبیدن به لایه زیرین خود به شعله آتش یا گرم شدن نیاز دارند. این نوع عایق ها شامل مواردی همچون قیرگونی یا ایزوگام می شوند.
- سرد اجرا: این نوع عایق ها از ترکیب مواد پودری یا مایع به دست می آیند و شما با استفاده از غلطک رنگرزی و قلم مو، می توانید اقدام به عایق کردن ساختمان کنید.
انواع عایق رطوبتی برای ساختمان بر اساس مواد تشکیل دهنده
عایق رطوبتی بر اساس مواد تشکیل دهنده ای که دارد، در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرد. قبل از خرید این محصولات بهتر است تمامی این موارد را به خوبی بررسی کنید.
عایق قیر و گونی
قیر و گونی یکی از رایج ترین متریال های مصرفی برای عایق بندی رطوبتی در ایران است. این نوع عایق خاصیت چسبندگی بالایی دارد و در برابر آب بسیار نفوذ ناپذیر خواهد بود. علاوه بر این ها، مقاومت بالایی در برابر نمک ها و مواد شیمیایی از خود نشان می دهد.
با وجود اینکه عایق قیر و گونی از لحاظ اقتصادی به صرفه است، اما در دمای بالا به سرعت تجزیه می شود و در فشار نیز تغییر شکل می دهد. با این حال شما می توانید سال های طولانی این نوع عایق را استفاده کنید؛ چرا که طول عمر بالایی دارد.
عایق ایزوگام
عایق ایزوگام یکی از انواع عایق رطوبتی ساختمان است که به صورت پیش ساخته تولید می شود. برای نصب این نوع عایق ها روی سطح مورد نظر، باید از چسباننده های مخصوصی استفاده کنید. ایزوگام ها وزن بسیار کمی دارند و انعطاف پذیری آن ها بالا است. به همین دلیل شما می توانید از آن ها بر روی هر سطحی استفاده کنید. علاوه بر این ها عایق ایزوگام مقاومت بالایی در برابر انبساط و انقباض از خود نشان می دهد.
متاسفانه عایق ایزوگام بسیار سریع داغ می کند و در فصل تابستان خانه را گرم تر خواهد کرد. همچنین لایه استفاده شده بر روی ایزوگام بر اثر حرارت زیاد کنده می شود.
عایق رطوبتی نما پیش ساخته
عایق رطوبتی پیش ساخته وزن کمی داشته و انعطاف پذیری آن بسیار بالا است. برای تولید این نوع عایق از پلی استر استفاده می شود؛ به همین دلیل در برابر انبساط و انقباض، مقاومت بالایی دارد. این نوع عایق رطوبتی ساختمان تا دمای 130+ تا 40- درجه سانتی گراد مقاومت دارد. اما متاسفانه با وجود هزینه بالایی عایق رطوبتی پیش ساخته، طول عمر آن ها کوتاه است. همچنین در صورت تابش اشعه ماوراء بنفش بر روی آن، تجزیه می شود.
عایق رطوبتی مایع
عایق رطوبتی مایع نیز یکی از انواع عایق رطوبتی ساختمان است که شما با استفاده از قلم مو یا اسپری می توانید آن را استفاده کنید. برای استفاده از این نوع عایق، باید سطح کاملا خشک و تمیز باشد. این نمونه کاملا ضد اشتعال بوده و هیچ گونه آسیب فیزیکی یا آلودگی دیگری بر روی سطح ایجاد نمی کند. برای استفاده از عایق رطوبتی مایع، نیاز به تخصص ندارید و به راحتی می توانید عایق بندی را انجام دهید. متاسفانه این نوع عایق ها دوام و مقاومت بالایی ندارند و طول عمر آن ها کوتاه است.
عایق آرت فلکس
از تکنولوژی های جدیدی برای ساخت عایق آرت فلکس استفاده شده است و این نوع عایق طول عمر بالایی داشته و هزینه خرید آن اندک خواهد بود. برای نصب این نوع عایق، به حرارت نیاز ندارید و نصب آن با سرعت انجام می شود.
رنگ نانو
رنگ نانو به عنوان یکی از بهترین عایق ها در میان انواع عایق رطوبتی ساختمان شناخته می شود. این نوع عایق، یک جایگزین بسیار عالی به جای قیر و گونی است و طول عمر بسیار بالاتری نسبت به انواع دیگر عایق های نام برده شده دارد. رنگ ها با استفاده از مواد نانو تقویت می شوند و می توانند در برابر نور آفتاب، شرایط جوی مختلف، نفوذ آب، سرما و گرما و… مقاومت بالایی داشته باشد.
رنگ نانو را می توانید بدون هیچ گونه حلالی استفاده کنید. این عایق ها در مکان ها و موقعیت های مختلفی همچون پاسیو، نما ساختمان، پشت بام، استخرها، کف حمام و سرویس بهداشتی و… استفاده کرد. با توجه به این توصیفات می توان گفت که رنگ نانو در موارد بیشتری نسبت به دیگر عایق های رطوبتی کاربرد دارد.
یکی از مهم ترین مزایای این نوع عایق این است که در زمان استفاده، شما به تخریب لایه های زیرین نیازی ندارید و با استفاده از اسپری، رول یا قلمو می توانید این عایق را اجرا کنید. با وجود تمام این موارد، قیمت این نوع عایق رطوبتی نسبت به دیگر انواع عایق بندی رطوبتی نما کم تر است.
عایق دو جزئی نانو
عایق دو جزئی نانو یکی دیگر از انواع عایق رطوبتی ساختمان بوده که به عنوان بهترین و قوی ترین عایق رطوبتی شناخته می شود. شما می توانید برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان از این مواد استفاده کنید. همچنین با کم ترین هزینه می توانید این نوع عایق ها را برای سطوح خارجی ساختمان خود به کار بگیرید.
عایق دو جزئی نانو از دو قسمت مختلف پودر و محلول (چسب) تشکیل شده است. نسبت چسب استفاده شده در این نوع عایق، نصف پودر به کار رفته در آن خواهد بود، یعنی باید یک واحد چسب و دو واحد پودر را با همدیگر ترکیب کنید. بدین صورت یک عایق مستحکم و غلیظ به دست می آید که بر پایه سیمان است.
عایق دو جزئی نانو در رنگ های آبی، سفید و طوسی تولید می شود و شما می توانید هر کدام از آن ها را خریداری کنید. این نوع عایق بندی نسبت به دیگر انواع عایق بندی رطوبتی نما مزایای بسیار زیادی دارد که عبارتند از:
- این نوع عایق پوسته پوسته نخواهد شد.
- مقاومت بالا در برابر سرما و گرما و تمام اشعه های خورشید
- استحکام بالا در برابر ضربه
- قیمت مناسب
- ضد یخ و ضد آتش
- اجرای بسیار آسان
- و….
جمع بندی
با استفاده از عایق بندی رطوبتی، می توانید آسیب پذیری ساختمان را به طرز چشم گیری کاهش دهید. از متریال های مختلفی برای عایق بندی رطوبتی ساختمان استفاده می شود. بهترین انواع عایق بندی رطوبتی ساختمان شامل رنگ نانو و عایق دو جزئی نانو است. این عایق ها قیمت بسیار مناسبی دارند و در شرایط جوی مختلف، مقاومت بالایی را از خود نشان می دهند.